Solstrejf i en vandpyt

Cala Rajada

Cala Rajada

Så er de første ture på Mallorca kørt. Her er superskønt – ligesom forår i Danmark krydret med appelsintræer, blomstrende mandeltræer og palmer.

Vi ankom til hotel BellaPlaya sent onsdag aften efter en forsinket flyrejse og en bil, der ikke ville starte. Derfor måtte vi sløjfe den første træningstur onsdag til fordel for en solid omgang aftensmad og en god hotelseng. Hotellet ligger på øens nordøst side i byen Cala Rajada.

Torsdag kunne vi så komme ud på cyklerne og køre den planlagte rute på ca. 5 timer. Landskabet er forholdsvist fladt, men dog med bløde, lange bakker. Turens højdepunkt var en 5km lang skrap stigning med hårnålesving op til et kloster, hvor der kunne gives gas opad. Fra toppen var der den mest fantastiske udsigt over det grønne landskab med bjerge og strand.

Udsigten fra klostret Sant Salvador

Udsigten fra klostret Sant Salvador

På nedturen fandt jeg ud af, at regnvåd asfalt kombineret med lidt for høj fart og mtb-dæk er en dårlig coctail, der resulterer i at man må bide i asfalten – av! Hmm, heldigvis havde jeg et par bananer i baglommen, der tog lidt af stødet, resten klarede huden låret, der måtte lade livet.

Klostret Sant Salvador på toppen af bjerget

Klostret Sant Salvador på toppen af bjerget

Vi kørte stigningen 2 gange og trillede derefter hjemad langs vandet og mødtes med Anna-Sofie, der var kørt i forvejen og ventede på Mandal, Kristine og mig, mens vi kørte stigningen. Hun er som nogle måske ved gravid i 6. måned og udstyret med en jernvilje (og en letvægtsracer.. ; )

I dag startede vi ud i god blæst. Fra hotelværelset kunne man se de 5 m høje bølgers skumsprøjt mod klipperne. Havde man været bidt af en gal surfer, var man nok hoppet derud i stedet for på cyklen! Turen gik i dag til øens mest nordøstlige punkt – en tur estimeret til 6 timer. Jeg kørte dog ikke så længe, men vendte om tidligere for at have gode ben til lidt hårdere intensitet i morgen. I dag var der tørvejr hele dagen og på hjemturen var der masser af sol. Dejligt! Det lykkedes mig at fare vild i Cala Rajada, hvor hotellet ligger og måtte spørge om vej flere gange. Jeg ikke kan et kvæk spansk, men fagter og håndtegn går over hele verden! ; )

Alt for nu, solskinshilsener fra Annika

One Response to “Solstrejf i en vandpyt”

  1. Elisabeth Langvad says:

    Hej Annika
    Vi følger med på din tur til Mallorca.
    Selvfølgelig er du styrtet over et eller andet…

Leave a Reply