Nyt ultimatum – nye mål

What a day at the office – storsejr i 2. afdeling af Shimanoligaen i Silkeborg

podie

Silkeborg – min ukendte hjemmebane!

Til trods for at have spenderet de første 21 år af mit liv på disse kanter, er de smukke skoves stejle stigninger stadig ukendt terræn for mig. Indrømmet  – jeg kender hvert eneste bump i cykelstien fra barndomsbyen Skægkær til gymnasiet, men der går grænsen for lokalkendskabet så også.

Opladningen til dette løb var optimal:

Torsdag: Op til T-bike HeadQuarter og hente smådimser og underholde Frank og hund og drikke kaffe. Derefter ud til New Ultimate bagmand Jesper i Vassingerød for at købe lækkert race hjulsæt, der med sin smukke hvide farve fuldender Sharkens bid! På hjemvejen et smut forbi Webike og købe tilhørende dæk. Hjem. Bad. Mad. Phew, pause…Pakke grej. Derefter hjemover til Silkeborg med toget til god mad og familiehygge.

Fredag: Spolere Peter Bechs kælder i vores (til sidst) vellykkede forsøg på at montere tubeless dæk på det nye hjulsæt. Latexsnask overalt! Sådan! Cykeltøj og værktøj er nu velimpregneret! Tak for kampen Peter 🙂

Efter montering af dæk trillede vi ud og kiggede på ruten til søndag og jeg nåede også ud og køre den lørdag og det var rart at blive godt bekendt med op-, nedkørsler og sving.

Søndag: Ulempen ved at bo tæt på ruten er, at man skal have en hel formiddag til at gå før løbet. Jeg valgte at blive under dynen til kl. længe, spise god morgenmad og loade med kaffe 😉 Inden afgang ind og ruske liv i lillebror, der sov bytur ud, tsk, tsk.. Op på Sharken og trille de 6 km hen til stævnepladsen.

Men nu til det vigtigste; selve løbet. I dagens anledning havde jeg fået min bror til at lange flasker. En tjans han godt kan få en anden gang – indtil den dag, hvor han selv skal køre med – Langvad 2 comin’ up..

Jeg finder min plads i startboksen med de andre piger og glæder mig til at komme på ruten og give den gas. Jeg ved, jeg kan køre hurtigt, så min taktik er at køre sikkert og ikke tage unødige chancer. Nedtællingen lyder og starten går – for herrerne!

Kvindefeltet - de sidste sekunder før start (tak til Martin Bæk www.mbaek.dk)

Kvindefeltet - de sidste sekunder før start (tak til Martin Bæk www.mbaek.dk)

Damerne må pænt vente 1 minut. Endelig går vores start og jeg træder til fra starten. Ryger omgående i front og fornemmer de andre piger bag mig. Det første stykke er flad grussti efterfulgt af en lang stigning. Giver den max gas og nyder fornemmelsen af cyklen, der elsker farten og bare kører bedre, når det går stærkt! Koncentrerer mig om mit eget løb og begynder hurtigt at indhente og overhale HerreB ryttere. Finder en god rytme og de første omgange (vi skal køre 4 ialt) flyver afsted. På anden omgang henter jeg mange ryttere, for hvilke ruten tydeligvis har trukket tænder ud.

Nedad det går (tak for lån af foto til Martin Bæk www.mbaek.dk)

Nedad det går (tak for lån af foto til Martin Bæk www.mbaek.dk)

På sidste omgang råber en rutevagt: “Du har langt ned til den næste”.. og jeg tænker; fedt!.. Slipper gashåndtaget en smule og giver mig selv lov til bare at nyde ruten som belønning for at have gjort et godt stykke arbejde. Kører i mål som vinder og bliver mødt af familien, skønt! Det er ikke så tit, de har mulighed for at være tilskuere.

Jeg bliver meget overrasket, da jeg finder ud af, hvor stor margin, jeg har vundet med. Jeg må indrømme, at det virkelig er mærkbart at få et lettere hjulsæt på. Accelerationerne er bare bedre og det er en meget lettere og mere effektiv følelse opad. Men man skal nok heller ikke se bort fra de mange træningstimer, der også er skudt i puljen!

Kristine Nørgaard fra min klub kommer ind som nr. to og Signe Strandvig fra Århus kommer ind som nr. tre og overtager førertrøjen i ligaen. Resten af resultaterne kan ses på shimanoligaens hjemmeside. I Herrerækken vinder Klaus Nielsen foran Thomas Bonne, mens tredje og fjerdepladsen på fornemmeste vis går til mine klubkammerater Jens Gorm Hansen og Henrik Andersen. Tak til arrangørerne af shimanoliga for et fedt setup og en rute, der rykker!

(foto: www.mbaek.dk)

(foto: www.mbaek.dk)

Jeg har fået nye sæsonplaner. Mit store mål er at køre EM i midten af Juli i Holland. DCU har luftet muligheden for at sende mig afsted, hvis jeg forinden viser mit niveau i de tyske Bundesliga løb. Dette skal jeg gøre mit bedste for at vise. Første afdeling i Münsingen gik godt, så mon ikke det er muligt at gentage succesen i de kommende løb. Næste løb er Bundesliga i Heubach i kommende weekend.

6 Responses to “Nyt ultimatum – nye mål”

 1. Signe says:

  Hvis du undgår punkteringer, klasker du jo mindst 10 mere i damefeltet til Bundesliga løb!

  Vi tror på dig Annika, hvor fedt med EM :o)

 2. Elisabeth Langvad says:

  Flot klaret TØS…
  Siger en stolt mor

 3. Lars Bukkehave says:

  Der kan man bare se, du har fået en hjemmeside. Flot. Har været på Oure de sidste par dage hvor din bror gjorde opmærksom på det.
  Kan nævne at den unge Langvad sprængte hele Oure feltet til MTB træning her i morges.

  Set i bagspejlet var det vist en god beslutning at du tog ud og kørte lidt adventure race. Selv om det krævede lidt overtalelse. Kunne sikkert være sjovt at prøve at køre den rute i Frankring hvor du brækkede armen.

  • annika says:

   Det ligger i generne ; )
   Ja, havde det ikke været for overtalelsen til at køre adventure race, var jeg nok aldrig havnet på en mtb : )

 4. Anne says:

  Hej Annika,
  Så fedt vi har fået et kvindeligt talent- Du er simpelthen for sej…
  Jeg tænker lige, hvordan mon de herre du køre fra i søndags må have det, en lang næse ihvertfald.
  Held og lykke og sats stort!
  /Anne Simonsen

  • annika says:

   Hej Anne!

   Tak! Jeg håber da meget, at jeg kan være inspiration for endnu flere piger i Danmark på mtb, så vi kan få skabt en større scene herhjemme. Det er på vej : )

Leave a Reply