Shimanoliga Vejle, mågejagten

førertrøje

Hvis en kvinde rammes i ansigtet af en måge med 100km i timen, mens hun prøver Tivolis nye forlystelse, hvem går det så mest ud over? – Mågen eller kvinden?..

Her kan man så begynde at spekulere i, hvordan kvinden og mågen rammer hinanden? Altså – med næbbet forrest eller den modsatte ende? Hvis mågen træffes fra siden, får den så bare en gedigen mavepuster, eller må den stille træskoene ( hvis en sådan skabning ellers bærer træsko – og vil den i så fald være mere modstandsdygtig over for overrumplende sammenstød eller bare mere ubehagelig at møde med 100km/t?..) Hvis mågen rammes direkte bagfra, vil den så blive slynget med katapultisk hastighed helt til Sverige og vil den i så fald stadig skulle hæfte for et eventuelt turpas til Tivoli?

 

Fredelig ser den ud - men pas på!

Fredelig ser den ud - men pas på!

 

Well, ovenstående mågefilosofi udspringer egentlig af hjemturen fra Shimanoligaen i Vejle. Henrik Andersen, Jens Gorm og jeg sidder i Henriks kassevogn på vej over en solbestrålet Storebæltsbro. Samtalen går på, hvor lang tid et max interval på mtb vil tage fra starten af broens stigning til toppen, broens hældningsprocent og længde taget i betragtning. På himlen flakser de sagesløse hvide kræ rundt og enkelte sætter sig og tager en puster på rækværket. Selvom vi suser forbi de hvilende måger med god hastighed, er deres størrelse og voluminøse korpus ikke til at tage fejl af: De er ret store!.. Det får mig til at tænke på et tv2 News Flash jeg så i sidste uge med pålydende: “Kvinde ramt i ansigtet af måge i Tivolis nye forlystelse med 100 km/t” I sig selv et ubehageligt scenarium, men jeg har desværre ikke fulgt mere op på sagen. Blot grublet lidt over hvem, der trak sig mest sejrrigt ud af den dyst…

2 Responses to “Shimanoliga Vejle, mågejagten”

 1. Mikael says:

  Hej Annika

  Godt kørt.

  Mågen døde og pigen fik sikkert et gratis turpas som plaster på såret 🙂

  Billigt sluppet når de har solgt friske fisk lige ved siden af, hvilket har tiltrukket fuglene. Dumt!

  Hilsen Mikael

 2. Klaus Bach says:

  Var ellers af den opfattelse at de “Røde djævle” fra Holte, var det mest normale i Dansk MTB, det er jeg ikke længre efter at have læst mågeindslaget:-)

Leave a Reply