SlushCup numero 4

Slush - tricolore

 

Slush var der masser af i weekendens afdeling af SlushCuppen. Ikke på sporet, men i drikkedunken. Temperaturen var et godt stykke under frysepunktet, så alt frøs til is og gjorde sporet i Helsingør knastørt og isglat.. Bambi here we come

Efter at have trænet det sidste stykke tid i dansk vintervejrs vildeste facetter – heftig snefald, sjap, spejlglatte veje, tung sne, frosne spor, kulde osv. var det ikke de værste forhold at køre i i Helsingør. Var man opmærksom på de glatteste steder, var det en fed rute med tørre spor. Det tætteste man kommer på forholdene om sommeren ( på nær ca. 30 varmegraders forskel!).

Til lejligheden var sommertøjet dog pakket væk og michelin-mand-outfittet fundet frem. Den, der kan holde varmen, har vundet!..

Da startskuddet lyder buldrer feltet frem på startloopet, der enkelte steder var beriget med arealer fra en curlingbane. Heldigvis var der ikke så mange, der endte deres løb som curlingsten lige dér. Selv kæmper jeg for at komme frem, finde en god placering og holde den høje fart, men benene var bare trætte og ikke eksplosive nok. Irriteret ser jeg til, mens hvad der føles som samtlige ryttere flyver forbi. Hmm!.. Jeg ændrer fokus og koncentrerer mig i stedet om at hente folk og holde høj (lavere) fart. Det lykkedes og giver energi!

Allerede efter et lille kvarters kørsel er min dunk frosset til. Jeg opgiver at drikke slushice og kaster dunken fra mig ved mål.

Ruten var stort set uden stigninger, men det gjorde bestemt ikke de flade stykker mindre kedelige. I tæt granskov bugtede sporet sig op og ned som en anden bmx-bane krydret med rødder, sten og huller. Jo mere legende man kører her, jo nemmere er det at holde farten. Jeg finder en god rytme, da jeg får kørt mig ind i terrænet.

På et tidspunkt når jeg op til Louis Bendixen, som jeg havde et samarbejde med i sidste afdeling. Han er vist også lidt træt, men lyser dog op i et smil under frosten i ansigtet, da vi opmuntrer hinanden til at presse citronen og træde til! Vi passerer målstregen og kører ud på sidste omgang. Louis får tilråb om, at hans konkurrent (1.pladsen aka. Mads Pedersen) ligger 30 sekunder foran. Præcis samme scenarium som til sidste løb. Louis har ikke meget at skyde med og må slippe mit baghjul på et tidspunkt. Denne gang trak jeg det længste strå 😉 Det er snart 17. januar og tid til revanche, Louis

Jeg kommer ind på en 31. plads overall, hvilket alligvel rækker til at holde mig i top 15 i den samlede cup-stilling. I dameklassen rækker det til den fjerde sejr ud af 4 mulige, jeg går efter at trække pokalen med hjem igen i år. Næste omgang ræs bliver 17. januar i de nedlagte B&W haller på Refshaleøen tæt ved det centrale København. Der er lagt i ovnen til asfalt, byræs, forhindringer og action!

2 Responses to “SlushCup numero 4”

  1. BoS says:

    Godt kørt, Annika. Men du plejer da at slå Philip?! 🙂

  2. Skldpadden says:

    Godt kørt – og godt at se at “drengene” stadigvæk ser en ære i at slå dig 🙂

Leave a Reply