Solnedgang over Cypern

Et par fantastiske uger på Cypern er nu ovre. Vi har erobret hotellets aftenbuffet for sidste gang og cykel og tøj er ved at være pakket. Kl. 02 i nat går turen til lufthavnen og inden længe står vi atter i Danmark. I dag blev sidste afdeling af SunShine Cup kørt og med en 3. plads efter de to Ghost-team ryttere, Mona Eiberweiser og Elisabeth Osl, sikrede jeg mig den samlede sejr i Sunshine Cup 2010:)

Podium SUnshine cup #3, Foto: Armin Küstenbrück

De sidste par dage op til racet havde jeg taget det med ro, da min krop var meget træt efter træningen. For ikke at gentage marts måned sidste år, hvor en knæskade afholdt mig fra træningen i knap en måned, valgte jeg at tage det med ro, da jeg begyndte at få problemer med lette smerter over mit højre knæ. Det viste sig at være den helt rigtige beslutning!

I dag var kvindefeltet styrkemæssigt opgraderet i forhold til sidste weekend, da Ghost Teamet stillede til start med tre stærke ryttere. Jeg havde inden starten gennemgået et utal af scenarier for dagen, for at tage eventuelle svære beslutninger inden løbsstart. Når først adrenalinen ruller i årerne og race-mode knappen er aktiveret, tænker man ikke altid rationelt. Helt konkret var dilemmaet: Hvis jeg begyndte at få ondt i knæet undervejs – hvad så?? Stå af og sige: tak for i dag (det er det her svar, du skal sætte dine spareskillinger på) og være nødt til at smide en mulig sejr på døren eller køre igennem, koste hvad det vil. Heldigvis blev dette dilemma ikke aktuelt.

Jeg kom perfekt fra start efter at være blevet kaldt op i forreste startrække. Tempoet var ikke synderligt højt efter starten var blevet frigivet og jeg lader de andre om at tage modvinden rundt på det simple startloop. Jeg kunne mærke, at der var god forbindelse til benene, dejligt! Efter første omgang kom jeg rundt i tredje position og følte stadig, jeg havde kontrol over kroppen. Stigningerne på ruten var forholdsvis lange og stejle, det var her, jeg for alvor kunne hente tid. Løbets vinder, Mona, havde allerede efter startloopet fået et forspring, men var stadig inden for synsvidde. I anden position var Anja Gradl fra Ghost Teamet, og hende passerede jeg, da vi kørte ud på anden omgang.

Foto: Armin Küstenbrück

På tredje omgang begyndte mit bagdæk at blive fladt og jeg måtte skifte hjul i teknik / feed zonen og Elisabeth Osl passerede mig her. Jeg røg efter hende og fik kontakt igen, men på den følgende opkørsel trak hun alligevel fra. Herfra gik det stabilt til mål, hvor jeg kunne køre over målstregen som nr. tre. Jeg var lettet over at forsvare den samlede cup sejr. I forhold til de ryttere, der ligesom mig selv, har kørt hele cuppen, var jeg i dag rigtig godt kørende, det er tilfredsstillende.

Min defektrate (punkteringer og knækket bremse) i de forgange tre weekender er alt for høj. Heldigvis har jeg ikke givet op, men kæmpet mig igennem. Den indstilling tager jeg med mig, men det er nu lidt sjovere at køre løb, når man ikke skal lade sig stresse af defekter.

Den næste uge bliver på den træningsmæssige side rolig. Min krop trænger til det og så har jeg også lige et studie, der skal passes lidt 😉 

Cypern har været en fantastisk sæsonoptakt og jeg glæder mig allerede til det næste løb. Vi ses i vinter Danmark

7 Responses to “Solnedgang over Cypern”

 1. Andreas says:

  DU ER FOR SEJ…
  og nu med tv tid..
  stort tillykke
  A

 2. Michael says:

  Sikke en sæson premiere stort tillykke – pas nu på knæet 🙂 håber du snart kommer et smut forbi Silkeborg.

 3. Claus says:

  Du er fucking cool… Se lige de ben på billede 2!!! holy shit..

 4. Kirsten says:

  Stort tillykke fra Fam. Kristensen, Aalborg
  Du er bare for sej, så dig på TV 🙂
  Take Care
  Mor Kirsten

  • annika says:

   Hej Kirsten

   Tusind tak! Ked af det er såå længe siden, jeg har set Jer! En stor krammer til hele familien!

 5. lone sand says:

  Hvor er du sej! Kæmpe stort tillykke herfra. Fantastisk godt kørt!

Leave a Reply