World Cup #2 Houffalize

Så er anden afdeling af WorldCuppen i bogen, denne gang blev det til en 29. plads

Efter min gode oplevelser af den første World Cup i England var det med stor motivation, jeg gik ind til anden afdeling i Houffalize. Vi ankom torsdag sidst på dagen, lige tids nok til at nå en omgang på løbsruten. Det var første gang, jeg skulle køre i Houffalize, som i knap 20 år har været på World Cup programmet. En legendarisk rute! Ruten i år var dog let modificeret i forhold til de øvrige. Karakteristisk for ruten var, at det enten gik op eller ned, – der var ikke mange steder at slappe af og have mulighed for at drikke. Jeg syntes ruten var superfed og jeg følte mig rigtig godt tilpas på den. Ikke synderlig teknisk, men alligevel krævende. Da det havde været tørvejr hele ugen var den meget støvet og cyklen var indhyllet i en let støvdragt efter træning.

Da løbsdagen endelig oprandt, sank mit humør en smule inden start, da regntunge skyer trak ind over byen og afleverede store mængder vand på ruten. Jeg er endnu ikke voldsomt glad for mudderløb, men prøvede virkelig at fokusere og holde ro i hovedet. Jeg havde en rigtig god startplacering denne gang og foran mig stod et par rækker med lutter favoritnavne – som jeg vidste, jeg ville kunne køre op med, hvis jeg præsterede mit ypperste.

Startbakken fortsatte op i himlen. Find Holger med nr. 22 på smækken 🙂

Starten gik op ad en laaaang og meget stejl bakke, der gav god spredning på feltet. Jeg fik kørt mig rigtig godt op i rækkerne på denne bakke  – uden at syntes, at jeg kørte mig ud. Fedt. Da vi ramte den første fedtede nedkørsel, var der allerede tendens til propdannelse og en skøjtende konkurrent gled pludselig ind fra siden og fældede mine hjul. Efter startloopet lå jeg ca. en 16- 20 stykker. 

Herefter var det som om forbindelsen mellem hoved og krop punkterede. Jeg havde lidt fornemmelsen af, at køre i slowmotion. Jeg blev overhalet af mange konkurrenter, som jeg normalt kører fra. Men jeg var ikke i stand til at svare igen med et angreb.

Først på de sidste par omgange fandt jeg en nogenlunde rytme og jeg fik hentet nogle folk igen og kom i mål på en samlet 29.plads. Det er ikke et dårlig resultat, men jeg havde håbet på bedre!

Små fejl i World Cup koster let 5 -10 placeringer og næste gang vil jeg fokusere på at eliminere de små fejl og køre mere konstant. For hvert løb jeg kører på dette niveau lærer jeg meget og det må jeg ikke glemme. Næste World Cup er i Offenburg d. 24. maj 🙂

One Response to “World Cup #2 Houffalize”

  1. Thomas Nyvang says:

    Det lyder som en mega fedt løb, synd du missede nogle placeringer, men stærkt kørt.
    Du skal bare klø på,bedste måde at lære noget på. Før eller siden ender du på toppen af podiet. Det er kun et spørgsmål om hvornår.

    Ses pludselig

Leave a Reply