Sejr i Bundesligaen!

WOW, så skete det igen – en sejr i den tyske Bundesliga!

Sejr i Bundesligaen i Heubach (foto: Marius Maasewerd/EGO-Promotion)

 

Det er stadig så surrealistisk, at jeg ikke helt har fattet det. Sidste år kørte jeg løbet og blev godt og grundigt knækket. Jeg styrtede et utal af gange, smadrede mig selv og min cykel og mistede fuldstændig fokus. Jeg indrømmer, at denne forfærdentlige exit på løbet lurede i min bevidsthed i så høj grad, at jeg næsten ikke havde lyst til at tage afsted i år

Jeg er SÅ lykkelig for at jeg tog afsted!

Jeg snakkede med min træner inden løbet om, at skrue egenforventningerne til selve løbet ned og i stedet lægge fokus på at være mester i at løse problemer undervejs. Altså fokus på at holde koncentration og lægge negative tanker bag mig. 

Fredag inden løbet trænede vi et par timer på ruten og det gik rigtig godt i mudder, sten og rødder. Jeg var vildt glad og tænkte, at allerede nu var mit mål indfriet: At vende tilbage og få en god oplevelse i Heubach.

Da søndagen oprandt var stævnepladsen forvandlet til den vanlige heksekedel af et begejstret menneskehav!.. Hvis man ikke har oplevet det, er det svært at forestille sig, hvordan det er, at stå der på startstregen. Enkeltvis bliver ryttere kaldt frem til startstregen og da mit navn blev råbt op – præsterede jeg at lave et flot styrt i et sving, hvor der lå nogle meget glatte brochurer. Sådan!.. man kan lige så godt gøre opmærksom på sig selv fra starten!..

Da nedtællingen til løbsstart begyndte, var jeg dybt koncentreret, parat og afslappet. Jeg havde fået startplacering i forreste række, det var perfekt! Startskuddet smældede over pladsen og vi skød afsted! Ruten var 4,7km lang og skulle køres 4 gange. Den bestod i alt sin enkelthed af én laaaang og stejl opkørsel på ca. 2,5km efterfulgt af en lang nedkørsel på en downhill-bane. På opkørslen lå jeg hurtigt blandt de forreste og mærkede den fede fornemmelse af gode ben. Den slags ben, der til enhver tid, kan parkere de fleste modstandere – så det blev de.

Starten går (foto: Armin Küstenbrück)

 

Allerede på første omgang fik mine ben slået et godt hul til forfølgere på 45 sekunder. Det var ikke bevidst taktik, men da jeg kiggede mig over skulderen på toppen, var der bare ingen bag mig!… Well, så er det bare at fortsætte. Jeg kørte herfra kontrolleret, sikkert og hurtigt. På nedkørslen var der dukket mange skarpe sten frem fra mudderet pga. de mange ryttere, der havde kørt der. Det sidste jeg ville, var at have defekt!

Op, op, op (foto: Marius Maasewerd/EGO-Promotion)

 

På den lange opkørsel var jeg virkelig godt kørende! De mange tilskueres jubel gjorde det kun lettere at komme op. På den sidste nedkørsel inden mål, vidste jeg at sejren var hjemme!.. Det brusede i hele min krop og det var helt fantastisk, at tage det sidste sving og dreje ind i brølet fra tilskuermængden!

Mit mål var nået! Jeg havde vendt de dårlige oplevelser fra sidste år og kontrolleret og overvundet dem. Det var for mig den største sejr! Cykling er ikke bare cykling, det er en kombination af fysik, mekanik og mental styrke. Det er det, der gør det så fascinerende.

Podium: Brandau, Gradl, Langvad, Batty, Kalentieva (foto: Armin Küstenbrück)

 

Veni, vedi, vici

Nu glæder jeg mig til WorldCuppen på søndag i Offenburg! Den vises live på freecaster.tv fra kl 12. Stay tuned

7 Responses to “Sejr i Bundesligaen!”

 1. Helt vildt mange gange TILLYKKE!!!!
  – og god læsning samtidig…. 🙂
  /Michael, SIF-Cykling

 2. Godt kørt og et STORT tillykke herfra…

 3. Ralle says:

  Kæmpe Tillykke ! ! !
  Det er go stil at vende nederlag til sejre.
  altid fedt et læse med på din blog.

 4. Rune says:

  Kanon flot – stort tillykke! Spændende at følge dig og dine flotte bedrifter.

  Keep it running!

 5. Rune says:

  Tiderne er vist her:
  http://services.datasport.com/2010/mtb/bl/heubach/RANG143.HTM

  Det er præcis som du skriver, du satte dem på 1. runde 🙂

 6. Klaus Bach says:

  Kan ikke sige det nok gange: Du er for sej:-)

Leave a Reply